Internet Homepagina Walla Walla Stuur een e-mail naar Walla Walla   
Walla Walla
Walla Walla
Oudlaan 46
6708 RC Wageningen
T: 06-3020-3090
E: info@wallawalla.nl
Walla Walla

Homepagina Walla Walla
Meer informatie over internet en providers
Meer informatie over websites
Kosten van internet en onze tarieven


Internet heeft bedrijven veel te bieden. Als u met uw bedrijf het internet op wilt, is het goed meer te weten over de mogelijkheden en de achtergronden.

Internet, webservers en providers
Internet is in feite een grote verzameling computers die aan elkaar gekoppeld zijn. Via dit netwerk kan informatie worden uitgewisseld. De informatie is geplaatst op computers met een permanente snelle verbinding met het internet. Op deze computers, die webservers heten, draait speciale webserversoftware. Webservers zijn doorgaans in handen van gespecialiseerde bedrijven: de Internet Service Providers. Via deze webservers kunt u informatie op het internet zoeken, informatie over uw bedrijf op internet plaatsen en e-mailen.

Toegang tot internet
Alles wat u nodig heeft om van het internet gebruik te kunnen maken, is een computer, een modem, een telefoonaansluiting, een account bij een provider en internetsoftware zoals Microsoft Explorer. Via de telefoonlijn maakt u contact met de webserver van de provider, die u vervolgens de toegang verleent tot het internet. U heeft deze toegang nodig om zelf informatie op te kunnen zoeken en te kunnen e-mailen. De dienst om toegang te verlenen wordt in het algemeen access-account genoemd.

World Wide Web
Veel van de informatie die u op internet vindt, is opgeslagen in de vorm van webpagina's. Het geheel aan informatie in de vorm van webpagina's noemen we het World Wide Web (www). Velen zeggen dat het World Wide Web de informatiebron van de toekomst is. Een belangrijke reden daarvoor is dat de informatie voor iedereen toegankelijk is die met een computer is aangesloten op het internet, en dat deze informatie dankzij zogenaamde zoekmachines ook snel is te vinden.

Hosting
Ook u kunt informatie op internet plaatsen. Zo kunt u reclame maken voor uw bedrijf maar ook producten verkopen e.d. Fysiek worden uw webpagina's bij een provider geplaatst. Deze dienst heet hosting.

Domeinen
Als u informatie op het web wilt aanbieden, moet u de gegevens dus op een server plaatsen. Deze informatie (de website) is te vinden onder een uniek internet adres (de URL). Dit internetadres is in feite een soort telefoonnummer (bijv. 192.68.90.161). Omdat woorden gemakkelijker zijn te onthouden dan getallen, is ervoor gekozen om in plaats van nummers ook namen toe te staan. Een speciale computer vertaald de naam dan naar het domeinnummer. De domeinnaam bestaat uit de daadwerkelijke naam, een punt en de extensie. De naam kan vrij worden gekozen. De extensie is doorgaans de code van het land waar de website wordt geregistreerd (bijv. NL voor Nederland).

E-mail
Naast het zelf zoeken van informatie en het beschikbaar stellen van informatie op het internet, kan e-mail een interessante dienst zijn voor uw bedrijf. E-mail is het electronisch versturen en ontvangen van brieven, maar ook van tekstdocumenten, afbeeldingen, geluidsbestanden e.d. In de praktijk blijkt e-mail zo gemakkelijk, dat het een onmisbare aanvulling is op de telefoon, de fax en de post. Het gaat snel, is goedkoop, en is heel flexibel. E-mail zit vaak bij een access- of hosting-account inbegerepen.


Bedrijf en domein
Als u informatie op het internet wilt plaatsen, kunt u gebruik maken van de domeinnaam van de provider. Voor bedrijven is het echter aantrekkelijker om de eigen bedrijfsnaam als domeinnaam te gebruiken. De website is dan te vinden onder uw eigen bedrijfsnaam - (www.uwbedrijf.nl). De domeinnaam wordt ook gebruikt als adres voor
e-mail. Mensen sturen dan brieven naar bijvoorbeeld Jansen@uwbedrijf.nl.

De domeinnaam moet door de provider worden aangevraagd. U mag zelf kiezen in welk land het domein moet worden geregistreerd, en dus welke extensie u krijgt.
Registratie in Nederland is voor Nederlandse bedrijven de beste optie.

Belangrijk is dat de naam uniek is. U kunt bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) controleren of de naam die u wilt gaan gebruiken, nog vrij is.